Schrijf een onderscheidende motivatiebrief

Home » Nieuws » Schrijf een onderscheidende motivatiebrief

15 juli 2024

Schrijf een onderscheidende motivatiebrief die jouw persoonlijkheid en motivatie laat stralen. Gebruik een duidelijke structuur met een sterke opening die direct de aandacht van de lezer trekt. Verdiep je in het bedrijf en de specifieke functie en laat zien hoe jouw vaardigheden en ervaring perfect aansluiten bij de functie. Voeg voorbeelden toe van (werk)situaties waarin je vaardigheden succesvol hebt toegepast.

Toon interesse

Het is belangrijk om de brief te personaliseren door specifiek te benoemen waarom je juist bij dit bedrijf wilt werken. Toon interesse in hun missie, visie en recente prestaties. Vermijd clichés en algemene uitspraken; wees authentiek en laat zien wat jou uniek maakt als kandidaat. Sluit af met een positieve noot waarin je jouw enthousiasme voor de functie nogmaals benadrukt. Geeft aan dat je graag verder zou willen toelichten waarom jij de perfecte match bent tijdens een persoonlijk gesprek. Eindig met een professionele groet en je contactgegevens. Bekijk bij de TU Delft een mooi stappenplan die kan helpen bij het schrijven van een goede motivatiebrief.

Schrijf een onderscheidende motivatiebrief

Positieve energie

Met de zomer in volle gang is het ook goed om je brief een frisse en energieke toon te geven die past bij het seizoen. Gebruik levendige taal om je motivatie te onderstrepen, bijvoorbeeld door te benadrukken hoe je positieve energie wilt inzetten in de nieuwe functie. Schrijf een onderscheidende motivatiebrief en je zal beter opvallen dan de andere kandidaten.

Vragen?

Op zoek naar een baan? Check de vacatures van Canjers en pas je net opgedane kennis direct toe! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Jouw succes begint hier!

Zoek jij een tijdelijke baan of een baan met uitzicht op een vast contract? Vind de ideale baan die bij jou past.